Zeytinli Ve Pazılı Tart

Zeytinli Ve Pazılı Tart
18 Eylül 2020

Çat kapı gelen misafirlere kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinli ve pazılı tart tarifi için yazımızı okumaya devam edin.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Zeytinli Ve Pazılı Tart için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gr margarin
  • Tuz

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 500 gr ayıklanmış pazı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr rendelenmiş beyaz peynir
  • 250 gr çekirdeksiz zeytin
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Zeytinli Ve Pazılı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Yoğurt, yumurta, un, kabartma tozu, margarin ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Pütürsüz kıvamlı bir hamur yoğurup 5 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın ve üzerine çatalla delikler açın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
  3. Pazıları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve pazıyı kavurun. Beyaz peyniri ekleyip harmanlayın.
  4. Kırmızı pul biber ve tuzla tatlandırın. Halka doğranmış zeytini ekleyip harcı tart hamurunun üzerine yayın.
  5. Süt, yumurta ve rendelenmiş kaşar peynirini bir kapta karıştırıp harcın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo