ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ZEYTİNLİ VE PAZILI TART

Zeytinli Ve Pazılı Tart

Çat kapı gelen misafirlere kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinli ve pazılı tart tarifi için yazımızı okumaya devam edin.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli Ve Pazılı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gr margarin
  • Tuz

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 500 gr ayıklanmış pazı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr rendelenmiş beyaz peynir
  • 250 gr çekirdeksiz zeytin
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Zeytinli Ve Pazılı Tart Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt, yumurta, un, kabartma tozu, margarin ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Pütürsüz kıvamlı bir hamur yoğurup 5 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın ve üzerine çatalla delikler açın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Pazıları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve pazıyı kavurun. Beyaz peyniri ekleyip harmanlayın.
  • Kırmızı pul biber ve tuzla tatlandırın. Halka doğranmış zeytini ekleyip harcı tart hamurunun üzerine yayın.
  • Süt, yumurta ve rendelenmiş kaşar peynirini bir kapta karıştırıp harcın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!