Yaban Mersinli Tartölet

Yaban Mersinli Tartölet
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yaban Mersinli Tartölet için

Malzemeler

Hamuru için

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 150 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 75 gr tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Yaban mersini
  • Tart jölesi
Yaban Mersinli Tartölet

Nasıl Yapılır

Yumurtalar, tereyağı, pudra şekeri, un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp tartölet hamuru kıvamına getirin. Tartölet kalıplarını yağlayın. Hamuru içlerine paylaştırın ve çatalla hamurun üzerinde delikler açın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Un, süt, tereyağı, şeker ve vanilyayı tencereye alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı tartöletlerin üzerine paylaştırın. Yaban mersinlerini de tartöletlerin üzerine paylaştırdıktan sonra tart jölesini paketteki tarife göre hazırlayın. Tart jölesini yaban mersinlerinin üzerine fırçayla sürüp servis yapın.

Klasik yaban mersinli tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo