ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ TARTÖLET

Yaban Mersinli Tartölet

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yaban Mersinli Tartölet Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 150 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 75 gr tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Yaban mersini
  • Tart jölesi

Yaban Mersinli Tartölet Nasıl Yapılır?

Yumurtalar, tereyağı, pudra şekeri, un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp tartölet hamuru kıvamına getirin. Tartölet kalıplarını yağlayın. Hamuru içlerine paylaştırın ve çatalla hamurun üzerinde delikler açın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Un, süt, tereyağı, şeker ve vanilyayı tencereye alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı tartöletlerin üzerine paylaştırın. Yaban mersinlerini de tartöletlerin üzerine paylaştırdıktan sonra tart jölesini paketteki tarife göre hazırlayın. Tart jölesini yaban mersinlerinin üzerine fırçayla sürüp servis yapın.

Klasik yaban mersinli tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.