ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ SEBZELİ TARTÖLET

Sebzeli Tartölet

Tarifimiz sebze yemeye doyamayanlar için geliyor. Çıtır hamurlu tartölet kalıplarını patlıcan, biberiye, maydanoz, kabak, biber ve dereotu ile tatlandırdık ve ortaya nefis bir görüntü çıktı. Vejetaryen menülerinde de yer verilen sebzeli tartöletleri, yaklaşık 1 saat içerisinde hazırlayarak sunabilirsiniz. İsteğe göre mantar, mısır ve farklı sebzelerle tartöletlerinizi zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, sebzeli tartölet nasıl yapılır sorusunun cevabı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Bol malzemeli sebzeli pizza ve ev yapımı sebzeli pide tarifine de göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Tartölet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 225 gr tereyağı
  • Tuz
  • Yeteri kadar buzlu su

Üzeri için

  • 150’şer gr krem ve labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2~3 dal dereotu
  • 2~3 dal maydanoz
  • 1 kabak
  • 1 patlıcan
  • 1 kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1~2 dal biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Tartölet Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Hamurun toparlanması için yeteri kadar buzlu su ilave edin.
  • Hamur toparlandıktan sonra streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Patlıcanın kabuğu alacalı soyun.
  • Kabağın kabuğunu kazıyın. Tüm sebzeleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp tavaya alın. 4-5 dakika soteledikten sonra tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Hamuru tezgaha alın. Cevizden biraz daha büyük bezeler koparın. Hamurun üzerine biraz un serperek tartölet kalıplarının büyüklüğünde açın.
  • Yağladığınız kalıplara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen tartöletleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Peynirleri, zeytinyağını ve ince kıydığınız yeşillikleri karıştırın. Kalıplara önce peynirli harç daha sonra sebzeli harcı paylaştırın. Biberiye yaprakları ile süsleyip 1-2 saat dinlendirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!