ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ SEBZELİ MİNİ ÇANAKLAR

Sebzeli Mini Çanaklar

Atıştırmalık olarak sunulan sebzeli mini çanaklar, tart tarifleri arasında çok ilgi görüyor. Hazırsanız, iç dolgulu sebzeli mini çanaklar nasıl yapılır görmek için tarife geçelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Mini Çanaklar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

İç dolgusu için

  • 700 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Sebzeli Mini Çanaklar Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını oda ısısında beklettikten sonra un dışında kalan hamur malzemelerini ekleyip iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir kıvam için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. İç dolgusu için, ıspanakları yıkayıp doğrayın.
  • Geniş bir tencerede ısıttığınız yağda, ince kıydığınız soğanları kavurun. Küp doğradığınız kırmızıbiberi ekleyip soteleyin.
  • Ispanakları ve tuzu ilave edip yumuşayıncaya kadar kavurun. Üzerine karabiberi serpip soğumaya bırakın.
  • Muffin kaplarını yağlayın ve hamurdan parçalar kopartıp içlerine yayarak çanak şeklinde yerleştirin. Ortalarına ıspanaklı harçtan paylaştırın.
  • Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!