ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ REÇELLİ TART

Reçelli Tart

Lezzet tart tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Reçelli tart nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Reçelli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Üzeri için

  • 250 gr vişne reçeli

Reçelli Tart Nasıl Yapılır?

  • Tart hamurundan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın. Büyük parça hamuru tart hamuru tarifinde anlatıldığı gibi yağlanmış tart kalıbına yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtla birlikte alıp ılınmaya bırakın.
  • Üzerine 250 gr vişne reçelini dökün. Ayırdığınız tart hamurundan 6 küçük beze yapıp avucunuzda yuvarlayıp uzun şeritler hazırlayın.
  • Şeritleri kafes oluşturacak şekilde reçelin üzerine yerleştirin. Sıcak fırında şeritler kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Vişneli tart tarifine göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!