Reçelli Tart

19 Nisan 2024 tarihinde güncellendi.
Reçelli Tart

Lezzet tart tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Reçelli tart nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Reçelli Tart için

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Üzeri için

  • 250 gr vişne reçeli
Reçelli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tart hamurundan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın. Büyük parça hamuru tart hamuru tarifinde anlatıldığı gibi yağlanmış tart kalıbına yayın.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtla birlikte alıp ılınmaya bırakın.
  3. Üzerine 250 gr vişne reçelini dökün. Ayırdığınız tart hamurundan 6 küçük beze yapıp avucunuzda yuvarlayıp uzun şeritler hazırlayın.
  4. Şeritleri kafes oluşturacak şekilde reçelin üzerine yerleştirin. Sıcak fırında şeritler kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Vişneli tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo