ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ REÇELLİ TART

Reçelli Tart

Lezzet tart tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Reçelli tart nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Reçelli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Üzeri için

  • 250 gr vişne reçeli

Reçelli Tart Nasıl Yapılır?

  • Tart hamurundan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın. Büyük parça hamuru tart hamuru tarifinde anlatıldığı gibi yağlanmış tart kalıbına yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtla birlikte alıp ılınmaya bırakın.
  • Üzerine 250 gr vişne reçelini dökün. Ayırdığınız tart hamurundan 6 küçük beze yapıp avucunuzda yuvarlayıp uzun şeritler hazırlayın.
  • Şeritleri kafes oluşturacak şekilde reçelin üzerine yerleştirin. Sıcak fırında şeritler kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Vişneli tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!