ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ PEYNİRLİ MISIR UNU TARTI

> PEYNİRLİ MISIR UNU TARTI
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli mısır unu tartı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı mısır unu 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket (250gr) margarin 1 çorba kaşığı tozşeker 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta 100 gr ufalanmış beyaz peynir 1 çay bardağı süt 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Tuz
Peynirli mısır unu tartı Nasıl Yapılır

 Mısır unu, un ve kabartma tozunu derin bir kapta harmanlayın. Margarini küçük parçalar halinde doğrayıp unlu karışıma ekleyin. Tozşeker, yoğurt ve bir tutam tuz ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.

1 yumurtanın sarısını hamurun üzerine sürmek için ayırın. Bir yumurta sarısı, 2 yumurta akı ve beyaz peyniri bir kasede karıştırın.

Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın, merdaneyle açıp ince şeritler halinde kesin. Kalan hamuru yağlanmış tart kalıbına alın. Kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın.

Hazırladığınız beyaz peynirli karışımı kalıptaki hamurun üzerine yayın. Kestiğiniz hamur şeritlerini kalıbın üzerine kafes şekli vererek dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını şeritlerin üzerine sürün. Kafes aralarında kalan boşluklara birer çorba kaşığı süt gezdirip kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.