ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PATATESLİ SOSİSLİ TART

Patatesli Sosisli Tart

Patatesli Sosisli Tart

Patates ve sosisle yapabileceğiniz nefis bir tart tarifini sizlere sunuyoruz. Genelde çay saatlerinde sunulan tart, dilimlenerek servis edilir. Çıtır hamur ve dolgu ile hazırlanan tartın kökeni Fransız mutfağına dayanır. Malzemeler hazırsa, patatesli ve sosisli tart tarifine geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek için karidesli tart ve tarte tatin tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Sosisli Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 150 g soğuk tereyağı
  • 2 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Dolgusu için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 ml krema
  • 2 orta boy patates
  • 1 su bardağı doğranmış sosis
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için:

  • Taze biberiye

Patatesli Sosisli Tart Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını küçük parçalar şeklinde kesin. Büyük bir cam kaseye alın.
  • Un, yumurta sarısı, kıyılmış kekik ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 45 dakika dinlendirin.
  • Patateslerin kabuğunu soyup küp doğrayın. Sarımsakların kabuğunu soyup ezin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
  • Patates ve sarımsağı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Patatesler hafif yumuşamaya başlayınca kremayı ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Krema kaynadıktan sonra tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosis ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Dinlenmiş olan tart hamurunu açın. İçi yağlanmış tart kalıbının içine hamuru yayın. Elinizle bastırarak kalıba yerleştirin.
  • Kenarlarda kalan fazlalıkları merdane yardımıyla kalıbın üzerinden geçerek kesin. Hamurun yüzeyini çatalla delin.
  • Ilınmış harcı tart hamurunun üzerine yayın. Tartı, önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin.
  • Patateslerin üzerine kalan sosisleri ve rende kaşarı serpin. Sosisler kızarana kadar pişirin.
  • Fırından alıp ılınana kadar kalıbın içinde bekletin. Taze biberiye ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!