ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ MÜRDÜM ERİKLİ TURTA

Mürdüm Erikli Turta

Bol miktarda C vitamini içeren mürdüm eriği, bağışıklığın güçlenmesini sağlayan besinler arasındadır. Hazırsanız, mürdüm erikli turta nasıl yapılır, şekil verme teknikleri nelerdir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mürdüm Erikli Turta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1+3/4 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığının ucu tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1~2 yemek kaşığı buzlu su

Üzeri için

  • 150 gr ince çekilmiş fındık
  • 2 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 20 mürdüm eriği

Mürdüm Erikli Turta Nasıl Yapılır?

Un, tuz ve toz şekeri derin bir kabın içine alıp karıştırın. Buzdolabından çıkarıp minik karelere böldüğünüz tereyağını ekleyip karıştırın. Pütürlü bir hamur olduktan sonra 1 yumurta sarısı ve 1-2 yemek kaşığı buzlu su ekleyip yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

Diğer tarafta ince çekilmiş fındık içi ile yumurta aklarını ve toz şekeri karıştırın. Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra zemini hafif unlayın. Turta kalıbından 2 cm daha büyük olacak şekilde açın. Turta kalıbını iyice yağlayın. Hamuru kalıbın kenarlarından yüksek olacak şekilde yerleştirin. Üzerine fındıklı harcı yayın. Son olarak çekirdeklerini çıkarıp dilimlediğiniz erikleri yerleştirin. Kenarlarını kıvırın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.

Klasik şeftalili turta tarifini de listenize ekleyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.