ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ MUHALLEBİLİ HAVUÇLU TART

Muhallebili Havuçlu Tart

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muhallebili Havuçlu Tart Tarifi İçin malzemeler

  • Tart hamuru
  • 125gr yumuşak margarin
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • İki buçuk su bardağı un
  • Muhallebisi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Vanilya
  • Havuçlu iç
  • 2 büyük havuç (rende)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı fındık yada ceviziçi

Muhallebili Havuçlu Tart Nasıl Yapılır?

Havucu şekerle kavurun suyu bitince fındıkiçi yada ceviziçini koyun.Muhallebi için tüm malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin en son vanilya ekleyin.Tartın malzemelerini yoğurup yağlanmış küçük tart kalıplarına paylaştırın kürdanla delikler açıp önce muhallebiden koyun sonra şekerli havucu koyup üzerine kalan hamurdan kafes yapın 180 derecelik fırında pişirin.Pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik havuçlu tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!