ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ MANTAR VE GORGONZOLA PEYNİRLİ TART

Mantar ve gorgonzola peynirli tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantar ve gorgonzola peynirli tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 200 g un
  • 120 g tereyağı
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 40 ml su
  • 2 g tuz

İç harcı için

  • 100 g gorgonzola peynir
  • 300 g kültür mantarı
  • 200 ml süt
  • 100 ml krema
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 2~3 dal taze kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Mantar ve gorgonzola peynirli tart Nasıl Yapılır

Bir kap içinde tereyağını elinizle una yedirin ve kırıntı haline getirin. Kabın içine diğer malzemeleri ilave edip, karıştırın. Hamuru açmadan önce dolapta 30 dakika bekletin.
İç harcın hazırlanışı: Süt, krema, gorgonzola peynir ve yumurta sarısını bir kapta karıştırın. Mantarları başka bir tavada az zeytinyağı ile hafif soteleyin. Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında unlayarak açın. Açtığınız hamuru tart kalıbına yayın. Hamurun üzerine, kabarmasını engellemek için yağlı kağıt ve ağırlık yapması için kuru fasulye veya nohut koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika ön pişirme yapın. Ön pişirme sonrası mantar, taze kekik, soğan ve yumurtalı karışımı hamurun üzerine koyarak fırında, üzeri renk alana kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. Artık sabırsızlıkla bekleyen konuklarınıza servis edebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.