ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ MANTAR VE GORGONZOLA PEYNİRLİ TART

Mantar Ve Gorgonzola Peynirli Tart

İtalya'nın küflü bir peyniri olan gorgonzola, özellikle pizza tarifleri, makarna tarifleri ve hamur işi tariflerinde sık sık kullanılır. Kökeni uzun yıllar öncesine dayanan gorgonzola peyniri, yemeklerde karakteristik tat sevenlerin ideal peyniridir. Malzemeleriniz hazırsa, mantarlı ve gorgonzola peynirli tart yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantar Ve Gorgonzola Peynirli Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 200 g un
  • 120 g tereyağı
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 40 ml su
  • 2 g tuz

İç harcı için

  • 100 g gorgonzola peynir
  • 300 g kültür mantarı
  • 200 ml süt
  • 100 ml krema
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 2~3 dal taze kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Mantar Ve Gorgonzola Peynirli Tart Nasıl Yapılır?

Bir kap içinde tereyağını elinizle una yedirin ve kırıntı haline getirin. Kabın içine diğer malzemeleri ilave edip, karıştırın. Hamuru açmadan önce dolapta 30 dakika bekletin.
İç harcın hazırlanışı: Süt, krema, gorgonzola peynir ve yumurta sarısını bir kapta karıştırın. Mantarları başka bir tavada az zeytinyağı ile hafif soteleyin. Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında unlayarak açın. Açtığınız hamuru tart kalıbına yayın. Hamurun üzerine, kabarmasını engellemek için yağlı kağıt ve ağırlık yapması için kuru fasulye veya nohut koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika ön pişirme yapın. Ön pişirme sonrası mantar, taze kekik, soğan ve yumurtalı karışımı hamurun üzerine koyarak fırında, üzeri renk alana kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. Artık sabırsızlıkla bekleyen konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!