ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KROKANLI TART

Krokanlı Tart

Enerji verici atıştırmalık olarak sunulan krokanlar, vücut direncini de arttırır. Krokanlı tartı hazırlamak için; hamur, şeker, çikolata ve antep fıstığı gerekir. Bunun dışında meyve dilimleri ve soslar ile hazırladığınız tartı zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler tamamsa, krokanlı tart nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Tart tarifleri arasında çok beğenilen ev yapımı çikolatalı tartı da listenize eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Krokanlı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru
  • 100 ml eritilmiş bitter veya sütlü çikolata

Krokan için

  • 250 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 200 gr Antep fıstığı

Krokanlı Tart Nasıl Yapılır?

  • Tart tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Küçük tart kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Üzerlerine bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Tartlar ılındıktan sonra içlerine eritilmiş sütlü veya bitter çikolata sürün.
  • Krokan için, bakır veya çelik tencereye şeker ve limon suyunu alın. Kısık ateşte şeker eriyip karamel haline gelinceye kadar pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alıp içinde soğuk su bulunan bir kap içine yerleştirin. Antep fıstıklarını ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış mermer bir tezgah üzerine yarım santim kalınlığında yayın.
  • Soğuyana kadar bekletin. Keskin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kesin. Tartların üzerlerine paylaştırıp ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!