ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KROKANLI TART

KROKANLI TART

6 Kişilik
Hazırlama 50 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krokanlı tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru
  • 100 ml eritilmiş bitter veya sütlü çikolata

Krokan için

  • 250 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 200 gr Antep fıstığı
Krokanlı tart Nasıl Yapılır

Tart tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Küçük tart kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerlerine bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Tartlar ılındıktan sonra içlerine eritilmiş sütlü veya bitter çikolata sürün. Krokan için, bakır veya çelik tencereye şeker ve limon suyunu alın. Kısık ateşte şeker eriyip karamel haline gelinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp içinde soğuk su bulunan bir kap içine yerleştirin. Antep fıstıklarını ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış mermer bir tezgah üzerine yarım santim kalınlığında yayın. Soğuyana kadar bekletin. Keskin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kesin. Tartların üzerlerine paylaştırıp ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.