Kıymalı Tart

Kıymalı Tart
03 Kasım 2021

Etsiz yemek yemem diyenlere özel, kıymalı tart tarifi ile karşınızdayız. Gelin, evde kıymalı tart nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kıymalı Tart için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı soğuk su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 45 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

İç harcı için

  • 300 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
Kıymalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Unu bir kaba alın ve ortasını çukur şeklinde açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu ekleyip pütürlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Suyu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamuru ikiye bölüp un serpilmiş bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.
  3. Hamurun bir parçasını içi yağlanmış tart kalıbının içine yayın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın.
  4. Soğanı ve kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu ekleyip karıştırın. Harç ılındıktan sonra hamurun üzerine yayın.
  5. Diğer hamur parçasını kıymalı harcın üzerine yayın. Alttaki hamurun çok iyi pişebilmesi için hamurun üzerine belirli aralıklarla delikler açın.
  6. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo