ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KIYMALI TART

Kıymalı Tart

Etsiz yemek yemem diyenlere özel, kıymalı tart tarifi ile karşınızdayız. Gelin, evde kıymalı tart nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı soğuk su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 45 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

İç harcı için

  • 300 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı mısır unu

Kıymalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Unu bir kaba alın ve ortasını çukur şeklinde açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu ekleyip pütürlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Suyu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamuru ikiye bölüp un serpilmiş bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.
  • Hamurun bir parçasını içi yağlanmış tart kalıbının içine yayın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın.
  • Soğanı ve kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu ekleyip karıştırın. Harç ılındıktan sonra hamurun üzerine yayın.
  • Diğer hamur parçasını kıymalı harcın üzerine yayın. Alttaki hamurun çok iyi pişebilmesi için hamurun üzerine belirli aralıklarla delikler açın.
  • Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!