Kestaneli Tartölet

Kestaneli Tartölet
18 Eylül 2020

Yemeklerin içerisinde yer verilen kestane, yüksek ateşi düşürmeye yardımcı olan besinler arasındadır. Sakinleştirici özelliği olan bu besin; depresyon, uykusuzluk ve stres gibi sorunların giderilmesinde de etkilidir. Vücut için oldukça faydalı olan kestaneyi, çay saatlerine yakışacak bir tarifle birleştirdik. Hazırsanız, kestaneli tartölet tarifine geçebiliriz.

İçinde kestane olsun da ne olursa olsun diyenlerdenseniz, kestaneli armutlu pay ve videolu anlatımıyla nefis kestaneli tart tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestaneli Tartölet için

Malzemeler

Hamuru için

  • 3/4 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı elenmiş pirinç unu
  • 1 tutam tuz
  • Yarım su bardağı toz badem
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 yemek kaşığı soğuk su
  • 50 gr tereyağı

Dolgusu için

  • 120 gr sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı kestane püresi
  • 2 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
Kestaneli Tartölet

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 50 gr tereyağını eritin. Tart kalıplarını eritilmiş tereyağı ile yağlayın.
  2. Un, tuz, badem tozu, pirinç unu, toz şeker ve küp doğranmış 125 gr tereyağını mutfak robotunda karıştırın.
  3. Yumurta sarısı ve suyu da ekleyip iyice yoğurun. Hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdaneyle 6 mm inceliğinde açın ve kalıplara yerleştirin.
  4. 10 dakika buzdolabında beklettikten sonra üzerine yağlı kağıt ve ağırlık yapması için fasulyeler yerleştirip 15 dakika fırında pişirin.
  5. Yağlı kağıdı ve fasulyeleri kaldırıp 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkartın.
  6. Dolgusu için çikolatayı eritip diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve tart tabanlarına paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo