ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KAYISILI TART

Kayısılı tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 160 g tereyağı
  • 400 g un
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta
  • 150 g pudra şekeri

Üzeri için

  • 150 g labne peyniri
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 10~12 kayısı
  • Kaymak
  • File Antep fıstığı

Servis için

  • Bal

Kayısılı tart Nasıl Yapılır

Hamuru için tereyağı ve unu geniş bir kaba alın. Parmak uçlarınızla ufalayın. Kalan malzemeyi ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Tereyağı ile yağladığınız bir tart kalıbına kenarlarını da bastırarak yayın. Üzeri için labne peyniri ve pudra şekerini geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın ve tart hamurunun üzerine sürün. Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve boş kısımları yukarı bakacak şekilde tartın üzerine dizin. Kayısıların boş kısımlarına birer tatlı kaşığı kadar kaymak koyup file Antep fıstığı serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında tart hamuru kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine bal gezdirip soğuk servis yapın.
Ufak dokunuşlar yaparak tatlınızı lezzetlendirmek istiyorsanız, çikolata soslu kayısılı tart tarifine göz atın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.