Çikolata Soslu Kayısılı Tart

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Çikolata Soslu Kayısılı Tart Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 12 çorba kaşığı un
- 125 gr tereyağı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
Üzeri için
- 250 gr kuru kayısı
- 1 çay bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı su
Çikolatalı krema için
- 100 gr bitter çikolata
- 100 gr sütlü çikolata
- 1 su bardağı krema
- 1 fincan iri çekilmiş fındık
- 1 tatlı kaşığı kahve likörü
Çikolata Soslu Kayısılı Tart Nasıl Yapılır?
- Üzeri için, kayısıları bir tencereye alıp su ve şekerle yumuşayana kadar kaynatın. Robotla püre haline getirin.
- Tart hamuru için, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve tuzu çukur bir kapta karıştırın.
- Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
- Hamurun üçte birini ayırın. Kalan hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile incelterek açın.
- Hamuru yağlanmış 22 santimlik tart kalıbının içine elinizle bastırarak yayın. Kenarlardaki fazlalıkları kesip alın.
- Hamurun dibini çatalla yer yer delin. Kayısı püresini tartın içine spatula ile yayarak düzeltin.
- Artan hamur parçalarını ayırdığınız hamura ilave edip yoğurun. Un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin ve eşit genişlikte şeritlere kesin.
- Şeritleri tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Krema için, çikolataları ufak parçalara bölün. Krema ve çikolata parçalarını benmari usulü eritin.
- Ocaktan alıp likör ve fındığı ilave edin. Tartı kalıptan çıkarıp dilimleyin ve ılık çikolata sosu ile servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR