ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇİKOLATA SOSLU KAYISILI TART

Çikolata Soslu Kayısılı Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Soslu Kayısılı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 çorba kaşığı un
  • 125 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 250 gr kuru kayısı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı su

Çikolatalı krema için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 1 su bardağı krema
  • 1 fincan iri çekilmiş fındık
  • 1 tatlı kaşığı kahve likörü

Çikolata Soslu Kayısılı Tart Nasıl Yapılır?

  • Üzeri için, kayısıları bir tencereye alıp su ve şekerle yumuşayana kadar kaynatın. Robotla püre haline getirin.
  • Tart hamuru için, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve tuzu çukur bir kapta karıştırın.
  • Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
  • Hamurun üçte birini ayırın. Kalan hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile incelterek açın.
  • Hamuru yağlanmış 22 santimlik tart kalıbının içine elinizle bastırarak yayın. Kenarlardaki fazlalıkları kesip alın.
  • Hamurun dibini çatalla yer yer delin. Kayısı püresini tartın içine spatula ile yayarak düzeltin.
  • Artan hamur parçalarını ayırdığınız hamura ilave edip yoğurun. Un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin ve eşit genişlikte şeritlere kesin.
  • Şeritleri tartın üzerine  kafes şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Krema için, çikolataları ufak parçalara bölün. Krema ve çikolata parçalarını benmari usulü eritin.
  • Ocaktan alıp likör ve fındığı ilave edin. Tartı kalıptan çıkarıp dilimleyin ve ılık çikolata sosu ile servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!