ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KARAMELLİ TRABZON HURMALI TARTÖLET

Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 g soğuk tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Dolgusu için

  • 2 Trabzon hurması

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını küp doğrayıp geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine un, pudra şekeri, soğuk su ve yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
  • Hamuru streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Tartölet kalıplarını tereyağı ile yağlayıp üzerine çok az un serpin.
  • Dinlenen hamuru 6 bezeye ayırın. Unlu tezgah üzerinde açıp yağladığınız kalıplara yayın.
  • Hamurun tabanına çatalla delik açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Tartöletleriniz soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın. Dolgusu için Trabzon hurmasını çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Soğuyan tartöletlerin ortasını doldurun. Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
    Klasik hurmalı tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!