ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KARAMELLİ TRABZON HURMALI TARTÖLET

Karamelli Trabzon hurmalı tartölet

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelli Trabzon hurmalı tartölet tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 g soğuk tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Dolgusu için

  • 2 Trabzon hurması

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Karamelli Trabzon hurmalı tartölet Nasıl Yapılır

Tereyağını küp doğrayıp geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine un, pudra şekeri, soğuk su ve yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Tartölet kalıplarını tereyağı ile yağlayıp üzerine çok az un serpin. Dinlenen hamuru 6 bezeye ayırın. Unlu tezgah üzerinde açıp yağladığınız kalıplara yayın. Hamurun tabanına çatalla delik açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Tartöletleriniz soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın. Dolgusu için Trabzon hurmasını çatalla ezerek püre haline getirin. Soğuyan tartöletlerin ortasını doldurun. Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.