Karamelize Soğanlı Pastırmalı Tart

Karamelize Soğanlı Pastırmalı Tart
24 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Karamelize Soğanlı Pastırmalı Tart için

Malzemeler

Hamuru için

  • 7 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 200 g tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dolgusu için

  • 20~25 arpacık soğan
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı krema

Üzeri için

  • Taze soğan
  • 15 dilim pastırma
Karamelize Soğanlı Pastırmalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Un, yoğurt, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. 
  2. 23 cm çapındaki tart kalıbının içini yağlayın. Hamuru 26 cm çapında açın. Tart kalıbının içine elinizle hafifçe bastırarak yayın. 
  3. Kenarlardan sarkan fazla hamuru merdane ile kalıbın üzerinden geçerek kesin. Tartın dolgusu için; soğanların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin. 
  4. Zeytinyağı, esmer şeker, süt ve soğanı tavaya alıp soğan karamelize olana kadar orta ateşte pişirin. Tavayı ocaktan alıp soğutun. 
  5. Krema ve pastırma dilimlerini ekleyip karıştırın. Harcı tart hamurunun üzerine yayın. Tartı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
  6. Fırından almaya yakın pastırma dilimlerini serpiştirin. Pastırmalar pişince fırından alıp taze soğan ile süsleyip ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo