ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ISPANAKLI TART

Ispanaklı Tart

İçeriğinde bol miktarda demir barındıran ıspanak, kas ve kemik gelişimini destekleyen besinler arasındadır. Sağlık açısından birçok faydası vardır. Hazırsanız, çay sohbetlerine özel ıspanaklı tart tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 170 gr un
  • 100 gr soğuk tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı soğuk su
  • Yarım çay kaşığı toz şeker

İç harcı için

  • 500 gr ıspanak
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Tart Nasıl Yapılır?

Un, tereyağı, tuz, soğuk su ve şekeri bir kapta karıştırıp yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. 1 saatin sonunda 10-15 dakika oda ısısında bekletin. Hamur yumuşayınca merdane ile hamuru açın. Tart kalıbına yayın. Kenarlardaki fazla hamurları kesin. Hamurun kabarmaması için çatalla birkaç yerinden delin. Yumurtalar ve kremayı iyice karıştırarak peynirleri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kıyılmış taze soğan ve ıspanağı ekleyip karıştırın. Karışımı hamurun üzerine dökün ve iyice yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!