ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ELMALI VE BÖĞÜRTLENLİ GALETTE

Elmalı Ve Böğürtlenli Galette

Çay saatleri için özel bir tarifle karşınızdayız. Elma ve böğürtlen ile hazırlanan galetteleri, ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Zor gibi görünse de, hazırlaması oldukça basit olan bu tarifi, kuru meyvelerle süslemeyi unutmayın. Malzemeler hazırsa, evde elmalı ve böğürtlenli galette yapımı için tarif detaylarına başlayabiliriz.

Unutmadan, nefis elmalı kurabiye tarifini de yemek listenize eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı Ve Böğürtlenli Galette Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 360 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı soğuk su

İç harcı için

  • 300 gr elma
  • 250 gr böğürtlen
  • Kuru kayısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yumurta

Elmalı Ve Böğürtlenli Galette Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker ve tuzu geniş bir kapta harmanladıktan sonra soğuk tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla una yedirin.
  • Soğuk suyu yavaşça ekleyip hamuru kısa sürede yoğurun. Yağlı kağıdın üzerine hamuru alıp yuvarlayın.
  • İkiye bölün ve üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip buzdolabı poşetine koyun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Buzdolabında dinlenmiş hamur parçalarından bir tanesini çıkarıp hafif unlanmış bir yağlı kağıdın üzerinde 28 cm çapında açın.
  • Kenarlarını bir bıçak yardımıyla keserek düzgün bir daire elde edin. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Yarım yemek kaşığı mısır nişastası ve 2 yemek kaşığı şekeri bir kapta karıştırıp hamurun kenarlarından 5 santimlik boşluk bırakarak 23 santim çapındaki iç kısmına yayın.
  • Elmaları ve kuru kayısıları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Elmaları ve böğürtlenleri mısır nişastası ve şekerin geri kalanı ve limon suyuyla karıştırıp 10 dakika bekletin.
  • Meyve karışımını hamurun iç kısmına yayın. Dışarıda kalan 5 santimlik kısmı meyvelerin üzerine gelecek şekilde kıvırarak kapatın.
  • Hamurun kenarına çırpılmış yumurta sürüp hem hamurun hem de meyvelerin üzerine bolca şeker serpin.
  • Diğer hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın. Sıcak fırında 40-45 dakika pişirin. Oda ısısında 20 dakika bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!