ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ELMALI KAFES TART

Elmalı Kafes Tart

Çat kapı gelen misafirlere sunabileceğiniz elmalı kafes tart nasıl yapılır, nasıl şekil verilir soruları için tarif detaylarına geçelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Kafes Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İç harcı için

  • 3 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Kafes Tart Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ilave edin.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığınız küçük tart kalıplarının içine ince bir tabaka şeklinde yayın.
  • Kalan hamuru buzdolabında bekletin. İç harcı için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tarçın ile şekeri ilave ederek pişirin.
  • Ufalanmış cevizleri ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcı küçük tart kalıplarının içerisindeki hamurların üzerine paylaştırın.
  • Ayırdığınız hamurdan parçalar koparıp yuvarlayarak çubuklar hazırlayın. Çubukları elmalı harcın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, elmalı kurabiye tarifini de deneyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!