ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ DEREOTLU VE PEYNİRLİ TART

Dereotlu Ve Peynirli Tart

Misafir ağırlarken sunulan dereotlu ve peynirli tart nasıl yapılır dediğinizi duyar gibiyiz. Dilerseniz, bol malzemeli dereotlu ve peynirli tart tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu Ve Peynirli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr yumuşatılmış margarin
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç harcı için

  • Yarım demet dereotu
  • 3 yumurta
  • 300 gr beyaz peynir

Dereotlu Ve Peynirli Tart Nasıl Yapılır?

Un, yoğurt, margarin, kabartma tozu ve tuzu bir kapta yoğurun. Hamurdan üzeri için bir parça ayırın. Kalan hamuru tart kalıbına açıp yerleştirin.

İç harcı için yumurtaları çırpın. Çatalla ezdiğiniz peynir ve ince doğranmış dereotunu ilave edin. Hamurun üzerine harcı dökün. Ayırdığınız hamuru oklavayla açıp şerit hamurlar keserek üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!