Dereotlu Ve Peynirli Tart

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Dereotlu Ve Peynirli Tart
Misafir ağırlarken sunulan dereotlu ve peynirli tart nasıl yapılır dediğinizi duyar gibiyiz. Dilerseniz, bol malzemeli dereotlu ve peynirli tart tarifine geçebiliriz.
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dereotlu Ve Peynirli Tart için

Malzemeler

  • 125 gr yumuşatılmış margarin
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç harcı için

  • Yarım demet dereotu
  • 3 yumurta
  • 300 gr beyaz peynir
Dereotlu Ve Peynirli Tart

Nasıl Yapılır

Un, yoğurt, margarin, kabartma tozu ve tuzu bir kapta yoğurun. Hamurdan üzeri için bir parça ayırın. Kalan hamuru tart kalıbına açıp yerleştirin.

İç harcı için yumurtaları çırpın. Çatalla ezdiğiniz peynir ve ince doğranmış dereotunu ilave edin. Hamurun üzerine harcı dökün. Ayırdığınız hamuru oklavayla açıp şerit hamurlar keserek üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo