ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ÇİLEKLİ MİNİ TART

ÇİLEKLİ MİNİ TART

Çilekli mini tart
4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli mini tart tarifi için malzemeler

Tart hamuru için

  • 1+1/4 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 120 g tereyağı
  • 1⁄4 su bardağı soğuk su

Dolgusu için

  • 60 g krem peynir
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı krem şanti

Üzeri için

  • 12-13 çilek
  • 1 yemek kaşığı bal
Çilekli mini tart hazırlanışı

  • Un, toz şeker ve tuzu mutfak robotuna alıp karıştırın. Geri kalan malzemeleri ekleyip tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dinlendirin. 
  • Hamuru unlanmış tezgaha alıp 4 parçaya bölün ve sonrasında küçük tart kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Tartların tabanına bir çatal ile çizikler atıp 15 dakika daha pişirin. 
  • Dolgusu için krem peynir, toz şeker ve limon suyunu mikser yardımı ile çırpın. Başka bir kapta krem şantiyi çırpın ve krem peynirli karışıma ekleyin. Soğuyan tartlara paylaştırın. Çilekleri ikiye bölüp üzerlerine dizin. Balı mikrodalgada ısıtıp bir fırça yardımıyla çileklerin üzerine sürün. Yarım saat kadar dinlendirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!