ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ CEVİZLİ VE BALLI TART

Cevizli Ve Ballı Tart

Boğaz ağrılarına, kuru öksürüğe iyi gelen ceviz ve bal karışımı, tatlıların içinde de birlikte kullanılır. Hazırsanız, cevizli ve ballı nefis tart tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Ve Ballı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı bütün ceviz
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı kahverengi şeker
  • 50 ml eritilmiş tereyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı bal
  • 1 yemek kaşığı süt

Cevizli Ve Ballı Tart Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp üzerine un serpip tart kalıbının büyüklüğünde açın. Hamuru kalıba yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Harcı için unu, balı, şekeri, sütü, tereyağını ve yumurtaları bir kapta çırpın. Fırından çıkardığınız tartın üzerine döküp yayın. Üzerine cevizleri dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!