ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ CEVİZLİ VE BALLI TART

Cevizli ve ballı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli ve ballı tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı bütün ceviz
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı kahverengi şeker
  • 50 ml eritilmiş tereyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı bal
  • 1 yemek kaşığı süt

Cevizli ve ballı tart Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp üzerine un serpip tart kalıbının büyüklüğünde açın. Hamuru kalıba yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Harcı için unu, balı, şekeri, sütü, tereyağını ve yumurtaları bir kapta çırpın. Fırından çıkardığınız tartın üzerine döküp yayın. Üzerine cevizleri dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.