ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ BOLONEZ SOSLU TART

Bolonez Soslu Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bolonez Soslu Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz

İç harcı için

  • 300 gr kıyma
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 ml domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Bolonez Soslu Tart Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Sos tenceresine veya tavaya tereyağını alın. Soğanı biraz tuz ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine rendelediğiniz havucu ekleyin. Rengi hafif dönünce domates püresini ve salçayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Kıymayı ve sarımsağı ilave edin. Sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru tart kalıbının büyüklüğünde açın. Yağladığınız kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yayın. Malzemeyi ve yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip yayın. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarmaya yakın kalan peyniri de ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Ilık servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!