Beyaz Çikolatalı İncirli Tart

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Beyaz Çikolatalı İncirli Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Beyaz Çikolatalı İncirli Tart için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı buzlu su

Dolgusu için

  • 250 g beyaz çikolata
  • 1 çay bardağı krema

Üzeri için

  • Taze incir
Beyaz Çikolatalı İncirli Tart

Nasıl Yapılır

Hamuru için, un ve tereyağını ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Geniş bir karıştırma kabına alıp kalan malzemeleri ilave edin. Sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın. 6 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi bir merdane yardımıyla küçük tart kalıplarınızın boyutlarında açın. Hamurları tart kalıplarına yayın. Kabartmaması için çatalla üzerlerine delikler açın. Tartlarınızı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dolgusu için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Kremalı beyaz çikolatayı tartlarınızın içine paylaştırın ve çikolata tamamen donuncaya kadar bekletin. Üzerini iri dilimlediğiniz taze incir ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo