ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATALI İNCİRLİ TART

Beyaz çikolatalı incirli tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz çikolatalı incirli tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı buzlu su

Dolgusu için

  • 250 g beyaz çikolata
  • 1 çay bardağı krema

Üzeri için

  • Taze incir

Beyaz çikolatalı incirli tart Nasıl Yapılır

Hamuru için, un ve tereyağını ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Geniş bir karıştırma kabına alıp kalan malzemeleri ilave edin. Sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın. 6 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi bir merdane yardımıyla küçük tart kalıplarınızın boyutlarında açın. Hamurları tart kalıplarına yayın. Kabartmaması için çatalla üzerlerine delikler açın. Tartlarınızı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dolgusu için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Kremalı beyaz çikolatayı tartlarınızın içine paylaştırın ve çikolata tamamen donuncaya kadar bekletin. Üzerini iri dilimlediğiniz taze incir ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.