Bergama Tulum Peyniri İle Köy Usulü Domatesli Tart

Bergama Tulum Peyniri İle Köy Usulü Domatesli Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bergama Tulum Peyniri İle Köy Usulü Domatesli Tart için

Malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 4 çay kaşığı krema
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 7~8 taze soğan
  • Tereyağı
  • 1 dal taze sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze ot (fesleğen~kekik)
  • 175 gr keçi peyniri
  • 75 gr Bergama tulum peyniri
  • 75 gr labne peyniri
  • 2 çay kaşığı un
  • 75 ml krema
  • 10~12 kiraz domates
  • Karabiber
Bergama Tulum Peyniri İle Köy Usulü Domatesli Tart

Nasıl Yapılır

Hamur için malzemeleri yoğurun. Üzerini örterek buzdolabında bekletin. Soğanı ince doğrayıp tereyağında hafif kavurun. Fesleğen, taze sarımsak, kekik ekleyip ocaktan alın. Tulum peyniri, labne peyniri, keçi peyniri, krema ve unu ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirip çatalla üzerine delikler açın. Peynir karışımını tart tabanına doldurun ve üzerine kiraz domatesleri yerleştirin. 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Karabiber serpip ılık servis yapın.

Gün sohbetlerinde sunabileceğiniz pratik domatesli tart tarifini de yemek listenize ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo