ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ BERGAMA TULUM PEYNİRİ İLE KÖY USULÜ DOMATESLİ TART

Bergama tulum peyniri ile köy usulü domatesli tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bergama tulum peyniri ile köy usulü domatesli tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  • 2 yumurta
  • 4 çay kaşığı krema
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 7~8 taze soğan
  • Tereyağı
  • 1 dal taze sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze ot (fesleğen~kekik)
  • 175 gr keçi peyniri
  • 75 gr Bergama tulum peyniri
  • 75 gr labne peyniri
  • 2 çay kaşığı un
  • 75 ml krema
  • 10~12 kiraz domates
  • Karabiber

Bergama tulum peyniri ile köy usulü domatesli tart Nasıl Yapılır

Hamur için malzemeleri yoğurun. Üzerini örterek buzdolabında bekletin. Soğanı ince doğrayıp tereyağında hafif kavurun. Fesleğen, taze sarımsak, kekik ekleyip ocaktan alın. Tulum peyniri, labne peyniri, keçi peyniri, krema ve unu ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirip çatalla üzerine delikler açın. Peynir karışımını tart tabanına doldurun ve üzerine kiraz domatesleri yerleştirin. 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Karabiber serpip ılık servis yapın.

Gün sohbetlerinde sunabileceğiniz pratik domatesli tart tarifini de yemek listenize ekleyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.