ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ BAL KABAKLI TART

Bal Kabaklı Tart

Yılbaşı ve bayram sofralarının vazgeçilmezi haline gelen bal kabaklı tart tarifi ile karşınızdayız. Tarif detaylarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal Kabaklı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 250 gr un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yumurta sarısı

Balkabağı püresi için

  • 300 gr bal kabağı
  • 150 gr toz şeker

Süslemek için

  • Ceviz içi
  • Pudra şekeri

Bal Kabaklı Tart Nasıl Yapılır?

Tart hamuru için oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, un, tuz, su ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 10 dakika bekletin. Tart kalıplarının içlerini yağlayın. Hamuru ince açıp tart kalıplarının içine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar hafifçe kızarana kadar pişirin. Bal kabağını küçük parçalar şeklinde kesip tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Püre şeklinde ezip pişmiş tart hamurlarının içine paylaştırın. İri parçalar şeklinde kırılmış ceviz içi ve pudra şekeriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yeşil kabak ile hazırlanan pratik kabaklı tart tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.