Badem Püreli Erikli Mini Tart

Badem Püreli Erikli Mini Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Badem Püreli Erikli Mini Tart için

Malzemeler

Hamuru için

  • 5 yemek kaşığı kepekli un
  • 5 yemek kaşığı beyaz un
  • 1 tutam tuz
  • 100 g küp doğranmış tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Birkaç yemek kaşığı soğuk su

Badem püresi için

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı çekilmiş badem
  • 60 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kepekli un
  • Yarım vanilya çubuğu

Üzeri için

  • 300 g taze erik
  • Yarım limon suyu
  • 30 g + 15 g esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı süt
Badem Püreli Erikli Mini Tart

Nasıl Yapılır

Adım Adım Badem Püreli Erikli Mini Tart Yapımı:

Çay sohbetlerinin vazgeçilmezi haline gelen tatlılar, meyvelerle birleştirilerek birçok şekilde sunulur. Malzemeler hazırsa, badem püreli erikli mini tart tarifine başlayabiliriz.

  1. İlk olarak hamur için kepekli un, beyaz un, tuz, tereyağı ve limon suyunu tüm malzeme birbiriyle özdeşleşene kadar karıştırın.
  2. Her seferinde bir yemek kaşığı soğuk su ekleyerek hamurun kıvam almasını sağlayın. Hamur kıvam aldıktan sonra elinizle yuvarlayıp streç filmle sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
  3. Badem püresi için toz şeker ve yumurtayı çırpın. Çekilmiş badem, tereyağı, kepekli un ve vanilya çubuğunun içini ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpma işlemine devam edin.
  4. Çekirdeklerini çıkartıp dörde böldüğünüz erikleri limon suyu ve 30 gram esmer şekerle karıştırın. Dinlenen hamuru yağlı kağıt üzerine alarak merdane ile açın.
  5. Tart kalıpları büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Hamurların üzerine bir spatula yardımıyla kenarlarından iki parmak boşluk kalacak şekilde badem püresi sürün.
  6. En üstlerine erikleri dizin. Sütü bir fırça yardımıyla eriklerin üzerine sürün ve kalan esmer şekeri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur altın rengi olana kadar pişirin. 1 saat dinlendirip yanında krema ekleyin.
  7. Badem püreli erikli mini tartı, ev yapımı muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Badem Püreli Erikli Mini Tartın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Öncelikle kullanacağınız bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Bu sayede daha kolay şekil verebilirsiniz.
  2. Hamuru hazırladıktan sonra mutlaka soğuk bir yerde dinlendirin. Hamura şekil vermeden önce, birkaç kez yoğurun.
  3. Hamurun sertliğini koruması için kullanacağınız kalıplara tereyağı sürün.
  4. Kıvamı tutmadıysa bir kez mikserden geçirerek topaklanmaları giderebilirsiniz.

1 Porsiyon Badem Püreli Erikli Mini Tart Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan mini tartın 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 370 kaloridir. Şeker hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.

    Misafir ağırlarken sunulan hamur iş tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, düşük kalori değeriyle sunulan şeftalili turta tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo