ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ANTEPFISTIKLI TART

Antepfıstıklı Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antepfıstıklı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr un
  • yarım paket vanilya
  • 30 gr Şeker
  • 70 gr tereyağı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı su

Üzeri için

  • yarım litre süt
  • 5 yumurtanın sarısı
  • 40 gr un
  • yarım yeşil limonun rendelenmiş kabuğu
  • 100 gr ince çekilmiş antep fıstığı
  • 5~6 yaprak ıspanak

Süslemek için

  • taze meyveler
  • meyve sosu

Antepfıstıklı Tart Nasıl Yapılır?

Bu özel tartı, yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Un,Şeker,rendelenmiş limon kabuğu vevanilyayı hamur yoğurma kabın da harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağı,su ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip yoğurun.Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında yarım saat bekletin.

Ispanağı yıkayıp kıyın ve haşlayın.Suyunu süzüp püre haline getirin.Sütü ısıtın.5 yumurtanın sarısı ile kristal şeker ayrı bir sos tenceresinde çırpma teliyle iyice çırpın.Unu ekleyin.Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
Ocağın üzerine alıp kısık ateşte azar azar süt ilave ederek pişirin.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve ıspanak püresi ile çekilmiş antep fıstığını ekleyin.Karıştırıp ılınmaya bırakın.

Hamuru ısıya dayanıklı tart kalıbına yayın ve pişme esnasın da çok fazla kabarmaması için çatalla (kalıbın tabanına değdirmeden) delin.Üzerine antep fıstıklı karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.Taze meyveler ve meyve sosu ile süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!