Zeytin Ezmeli Poğaça

Zeytin Ezmeli Poğaça
18 Eylül 2020

Nefis mi nefis bir tarifle karşınızdayız. Çay saatlerinde, misafir ağırlarken veya kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz zeytin ezmeli poğaçaları, hazırlamak 20, pişirmek ise yaklaşık 25 dakikadır. Vejetaryen menülerinde de yer verilen zeytin ezmeli poğaçayı, haşhaş tohumu ve susam ile lezzetlendirebilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, zeytin ezme poğaça tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Zeytinli poğaça ve ev yapımı peynirli poğaça tarifini de notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Zeytin Ezmeli Poğaça için

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
  • 2 tatlı kaşığı toz maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
Zeytin Ezmeli Poğaça

Nasıl Yapılır

Sütü ılık ve sıcak arası ısıtın. Mayayı, toz şekeri ilave edip iyice karıştırın ve 15 dakika kadar mayalandırın. Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Ayçiçeği yağı, yumurtanın akı, tuz, mayalı süt ve ılık suyu ortasına boşaltın. Hamur kaba yapışmayana kadar yoğurun. Üzerini kapatın 2 saat mayalanması için bekletin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yarım santim kalınlığında merdaneyle açın. Üzerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ile zeytin ezmesi sürün. Hamuru yuvarlayıp simit şekli vererek iki ucunu birleştirin. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Bu şekilde tekrar hamur kabarana kadar, yaklaşık 1 saat bekletin. Yumurtanın sarısını üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpin. 175 dereceye ayarlı fırında üzeri 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo