ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ÖCCE (KİLİS)

Öcce (Kilis)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Öcce (Kilis) Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 6 taze soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 3 taze sarımsak
  • Ayçiçeği yağı

Öcce (Kilis) Nasıl Yapılır?

Yumurta ile unu tuz ve baharatlarla birlikte çırpın. Kıyılmış taze soğan, maydanoz ve taze sarımsakları ince kıyın. Yumurtalı karışıma ilave edin. Ayçiçeği yağını ısıtın. Hazırladığınız karışımdan birer kaşık kızdırılmış yağa aktarıp her iki tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kabak mücver tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!