ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ TAZE SOĞANLI POĞAÇA

Taze Soğanlı Poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Soğanlı Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 4 taze soğan
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam

Taze Soğanlı Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Mayayı, su, süt ve şekeri bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırın. Yağ, tuz ve sodayı ekleyin. Unu azar azar eleyerek ilave edin ve yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Taze soğanların dış kabuklarını temizleyip hamura karıştırın ve tekrar yoğurun.
  • Hamurdan parçalar kopartarak şeritler yapın. Her iki şeridi birbirine dolayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, lezzetli soğanlı poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!