ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ TAZE SOĞANLI POĞAÇA

Taze Soğanlı Poğaça

Eğitmen şef Arif Akdaş'ın anlatımıyla nefis dereotlu poğaça tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Soğanlı Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 4 taze soğan
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam

Taze Soğanlı Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Mayayı, su, süt ve şekeri bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırın. Yağ, tuz ve sodayı ekleyin. Unu azar azar eleyerek ilave edin ve yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Taze soğanların dış kabuklarını temizleyip hamura karıştırın ve tekrar yoğurun.
  • Hamurdan parçalar kopartarak şeritler yapın. Her iki şeridi birbirine dolayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!