ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ TAZE KEKİKLİ POĞAÇA

Taze Kekikli Poğaça

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Kekikli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr margarin (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1~2 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • Birkaç dal taze kekik

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Kekik

Taze Kekikli Poğaça Nasıl Yapılır?

Margarin, yoğurt, kekik yaprakları, ayçiçek yağı, yumurta akı ve tuzu bir kapta karıştırın. Elenmiş un, karbonat ve limon suyunu ilave edip yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam için gerekirse un ilavesi yapın. Hamurdan küçük bezeler alın ve yuvarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kekik serpiştirin. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!