Tam Buğday Unlu Baharatlı Mini Poğaçalar

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Tam Buğday Unlu Baharatlı Mini Poğaçalar Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 150 gr margarin (oda ısısında)
- Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2~2.5 su bardağı tam buğday unu
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Galeta unu
Tam Buğday Unlu Baharatlı Mini Poğaçalar Nasıl Yapılır?
Hamur için, un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırın. Un ile kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve yoğurun. Hamurdan küçük bezeler alıp avucunuzda yuvarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa batırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR