ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ TAM BUĞDAY UNLU BAHARATLI MİNİ POĞAÇALAR

Tam Buğday Unlu Baharatlı Mini Poğaçalar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tam Buğday Unlu Baharatlı Mini Poğaçalar Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 150 gr margarin (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2~2.5 su bardağı tam buğday unu

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Galeta unu

Tam Buğday Unlu Baharatlı Mini Poğaçalar Nasıl Yapılır?

Hamur için, un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırın. Un ile kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve yoğurun. Hamurdan küçük bezeler alıp avucunuzda yuvarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa batırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!