ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ SOĞANLI POĞAÇA

Soğanlı Poğaça

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğanlı Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • 42 gr yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 75 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Soğanlı Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. Tuz, pul biber ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın.
  • Maya, şeker, su ve sütü küçük bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırın. Un, tuz, tereyağı, yumurta, yumurta akı ve mayayı geniş bir kabın içerisinde yoğurun.
  • Kavurduğunuz soğan ve cevizi ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!