ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ SOĞANLI POĞAÇA

Soğanlı poğaça

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğanlı poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • 42 gr yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 75 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Soğanlı poğaça Nasıl Yapılır

Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. Tuz, pul biber ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın.

Maya, şeker, su ve sütü küçük bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırın. Un, tuz, tereyağı, yumurta, yumurta akı ve mayayı geniş bir kabın içerisinde yoğurun. Kavurduğunuz soğan ve cevizi ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.