ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ SODALI BAYATLAMAYAN POĞAÇA

Sodalı Bayatlamayan Poğaça

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sodalı Bayatlamayan Poğaça tarifi için malzemeler

  • Yarım paket instant maya
  • 1/2 bardağı ılık sut
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ 
  • 1/2 sise soda
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir miktar tuz
  • Yaklaşık 350 gram un

Sodalı Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır

  • Ilık sütün içine 1 yemek kaşığı şekeri koyup üstüne de kuru mayayı dökün ve elinizle biraz karıştırın.
  • Daha sonra sıvı yağ ve sodayı da döküp yeniden biraz karışmasını sağlayın. Üzerinede un ve tuzu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. 
  • Karışım hamur haline geldikten sonra 40 dk.kadar mayalanması için bekletin. 
  • Daha sonra elinizle açıp içine istediğiniz harcı koyup yuvarlak ya da arzu ettiğiniz şekilde poğaçalarınızı hazırlayın. 
  • Üstlerine yumurta sarısı sürüp 30 dk. tepsi mayası yapın. 
  • Daha sonra 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dk. pişirin. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik bayatlamayan poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.