ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ RÜZGAR GÜLÜ POĞAÇA

RÜZGAR GÜLÜ POĞAÇA

Rüzgar gülü poğaça
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rüzgar gülü poğaça tarifi için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta (Sarısı ve akı ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • Un

İçi için:

  • 5-6 adet sosis
  • 1 yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
Rüzgar gülü poğaça Nasıl Yapılır

  • Hamuru için yarım çay bardağı ılık suda mayayı eritin. Üzerine süt, yumurta akı, şeker, sıvı yağ ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yapışkan olmayan ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini streç film ile kapatarak mayalanması için ılık ortamda yaklaşık 35-40 dakika bekletin. Kabaran hamuru tekrar yoğurup havasını alın ve hafif unlanmış zeminde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Hamuru 10-12 cm’lik karelere bölün. Sosisleri dilimleyin.
  • Hamurları, ortaları bütün kalacak şekilde 4 eşit üçgene bölün. Ardından ortalarına sosis dilimleri koyarak, hamuru rüzgar gülü şeklinde katlayın.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurtayı fırça yardımı ile sürün ve susam ile çörek otu serpin. Hamurunuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!