ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ PIRASALI VE ETLİ POĞAÇA

Pırasalı Ve Etli Poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pırasalı Ve Etli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 pırasanın beyaz kısımları
  • 200 gr kuşbaşı dana eti
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • Çörek otu
  • Kırmızı pul biber

Pırasalı Ve Etli Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • İç harcı için pırasayı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Dana etini ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. İçine hazırladığınız harçtan paylaştırıp üzerini kapatın.
  • Kenarlarını iyice yapıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve kırmızı pul biber serperek 170 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!