ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ PIRASALI VE ETLİ POĞAÇA

Pırasalı ve etli poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı ve etli poğaça tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 pırasanın beyaz kısımları
  • 200 gr kuşbaşı dana eti
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • Çörek otu
  • Kırmızı pul biber

Pırasalı ve etli poğaça Nasıl Yapılır

Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için pırasayı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Dana etini ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. İçine hazırladığınız harçtan paylaştırıp üzerini kapatın. Kenarlarını iyice yapıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve kırmızı pul biber serperek 170 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.,

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:23:13

"1 paket instant maya" bunun normal mayadan farkı nedir ve paket ölçüsü tam olarak nedir? Ayrıca, "aldığı kadar un" kısmını biraz daha netleştirir misiniz?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.