ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ PENCERELİ POĞAÇA

Pencereli poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pencereli poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 150 gr beyaz peynir

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Pencereli poğaça Nasıl Yapılır

Süt, maya ve şekeri hamur yoğurma kabında karıştırın. Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta akı, tuz ve azar azar unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Hamurdan bezeler kopartıp yaklaşık 10 cm çapında yuvarlak açın. Yan taraflarında 1.5’lik cm bırakıp bıçakla uzunlamasına koparmadan çizik oluşturun. Ortalarına peynir yerleştirip yan taraflarını iç içe geçirerek şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını üzerlerine sürüp susam serpin ve 160 dereceye ayarlı fırında pişirin. Poğaçalar kabarmaya başlayınca (yaklaşık 15 dakika sonra) fırının derecesini 200 dereceye getirip kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.