ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ PENCERELİ POĞAÇA

Pencereli Poğaça

Evde kolayca hazırlanan nefis dereotlu poğaça tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pencereli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 150 gr beyaz peynir

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Pencereli Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Süt, maya ve şekeri hamur yoğurma kabında karıştırın. Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta akı, tuz ve azar azar unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Hamurdan bezeler kopartıp yaklaşık 10 cm çapında yuvarlak açın.
  • Yan taraflarında 1.5’lik cm bırakıp bıçakla uzunlamasına koparmadan çizik oluşturun.
  • Ortalarına peynir yerleştirip yan taraflarını iç içe geçirerek şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Yumurta sarısını üzerlerine sürüp susam serpin ve 160 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Poğaçalar kabarmaya başlayınca (yaklaşık 15 dakika sonra) fırının derecesini 200 dereceye getirip kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!