ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ PATLICAN EZMELİ AÇMA

Patlıcan Ezmeli Açma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcan Ezmeli Açma Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 40 gr yaş maya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 patlıcan
  • 10 gr tereyağı
  • 50 gr beyaz peynir

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Patlıcan Ezmeli Açma Nasıl Yapılır?

Açmanın iç harcı için patlıcanları közleyip içlerini çıkarın. Tereyağı ve rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip karıştırın. Hamuru için ılık süt, ayçiçeği yağı şeker, tuz ve yaş mayayı hamur yoğurma kabında karıştırın. Aldığı kadar un ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin. Hamurdan küçük portakal büyüklüğünde bezeler kopararak yuvarlayın. Küçük bir tabak büyüklüğünde olacak şekilde elinizle açın. Patlıcanlı iç harçtan içlerine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Uçlarını sıkıca kapatıp hamurun iki ucunu iki farklı yöne çevirip uçları birbirine yapıştırın. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!