ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ PATATESLİ VE PEYNİRLİ POĞAÇA

Patatesli Ve Peynirli Poğaça

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Ve Peynirli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 250 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı mısırözü yağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta

Harç için

  • 5 patates
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 6 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Yumurta akı

Patatesli Ve Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Margarini oda ısısında yumuşatın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Un ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyin.
  • Ortasını havuz gibi açıp, yumurta sarıları, margarin, yoğurt ve yağları ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Patatesli iç malzeme için patateslerin kabuklarını soyup bol suyla yıkayın.
  • Dilimleyip bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip patatesleri haşlayın. Suyunu süzüp süt, ufalanmış beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyerek ezin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş tezgahta dikdörtgen şeklinde açın.
  • Kenarına patatesli iç malzemeyi paylaştırın ve karşılıklı kenarlarından birleştirerek kare veya üçgen şekli verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp kekik serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, lezzeti ile kahvaltı sofralarını güzelleştiren peynirli poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!