ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ PAMUK POĞAÇA

Pamuk poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pamuk poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Pamuk poğaça Nasıl Yapılır

Ilık süte mayayı ekleyip karıştırarak eritin. Ayçiçek yağı, şeker, tuz, ılık su ve aldığı kadar unu ekleyip yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurların içine dilediğiniz iç malzemeyi paylaştırıp kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmaları için bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.