ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ PAMUK POĞAÇA

Pamuk Poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pamuk Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Ilık süte mayayı ekleyip karıştırarak eritin. Ayçiçek yağı, şeker, tuz, ılık su ve aldığı kadar unu ekleyip yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurların içine dilediğiniz iç malzemeyi paylaştırıp kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmaları için bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 

Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan peynirli poğaça ya da mayasız poğaça tarifini de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!