Pamuk Poğaça

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Pamuk Poğaça Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?
Ilık süte mayayı ekleyip karıştırarak eritin. Ayçiçek yağı, şeker, tuz, ılık su ve aldığı kadar unu ekleyip yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurların içine dilediğiniz iç malzemeyi paylaştırıp kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmaları için bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan peynirli poğaça ya da mayasız poğaça tarifini de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR