Kepekli Poğaça

Kepekli Poğaça
19 Nisan 2024

Diyetini bozmak istemeyenler için nefis bir tarifle karşınızdayız. Kahvaltı, öğle molası ve çay sohbetlerinin favorisi olacak kepekli poğaçanın hazırlanması 20, pişirmesi ise yalnızca 25 dakikadır. Pastanede satılanları aratmayacak düşük kalorili kepekli poğaça yapımı için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak bayatlamayan poğaça tarifini de deneyebilirsiniz. Ev yapımı pratik poğaça tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kepekli Poğaça için

Malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşıgı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar kepekli un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
Kepekli Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı süt ve şeker ile birlikte eriyinceye kadar karıştırın. 
  2. Tereyağı, tuz, yumurta ve azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 
  3. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika bekletin. 
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler yapın ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Püf Noktası
  • Tarifte, beyaz un yerine kepekli un kullanın.
  • Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Katı malzemeleri, mutlaka eleyerek geçirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo