ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ KEPEKLİ POĞAÇA

Kepekli poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kepekli poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşıgı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar kepekli un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Kepekli poğaça Nasıl Yapılır

Mayayı süt ve şeker ile birlikte eriyinceye kadar karıştırın. Tereyağı, tuz, yumurta ve azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler yapın ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.