ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ KAYMAKLI PEYNİRLİ MİNİ POĞAÇA

Kaymaklı Peynirli Mini Poğaça

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı Peynirli Mini Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 g kaymak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Kaymaklı Peynirli Mini Poğaça Nasıl Yapılır?

Kaymak, zeytinyağı, rendelenmiş beyaz peynir, yoğurt, yumurta, kuru nane ve tuzu bir yoğurma kabına alın. Kabartma tozu ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlu tezgah üzerinde açıp üçgen parçalar kesin. Bu parçaları sararak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!