ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ KAVUK POĞAÇA

Kavuk Poğaça

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kavuk Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı instant maya

Arası için

  • 200 g tereyağı

İç harcı için

  • 2 haşlanmış patates
  • 100 g rendelenmiş beyaz peynir
  • 3~4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Kavuk Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  • Hamur toplanmaya başladığında üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru 6 eşit bezeye ayırın.
  • Her parçayı bir merdane yardımıyla ince dikdörtgen olacak şekilde açın. Açtığınız hamurların üzerine erittiğiniz tereyağını sürüp üç kat hamuru üst üste koyun ve tekrar dikdörtgen olacak şekilde açın.
  • Toplamda üçer katlı iki hamur elde etmelisiniz. İç harcı için patatesleri geniş bir kaseye alın.
  • Bir çatal yardımıyla ezdiğiniz beyaz peynir, ince kıydığınız maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Açtığınız hamurlardan 2 cm genişliğinde şeritler kesip rulo sarın. Ruloları elinizle bastırarak açın ve ortalarına iç harcından koyup büzerek kapatın.
  • Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!