Hamur işi tariflerde sık sık kullanılan haşhaş ezmesi, doğal bir ağrı kesici olarak bilinir. Sinirlerin gevşeyip vücudun rahatlamasını sağlayan bu besin, öksürüğün giderilmesine de yardımcı olur. Ülkemizde en çok Isparta ve Afyon'da yetiştirilen haşhaş ezmesi, öl��ülü bir şekilde tüketildiğinde oldukça faydalı bir besindir. Malzemeleriniz hazırsa, haşhaş ezmeli açma yapımı için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak sade bir şekilde sunulan pastane usulü açma tarifini de deneyebilirsiniz.
İç harcı için
Üzeri için
Su, süt, şeker ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Yumurta, ayçiçek yağı ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp bir tepsiye dizin. Üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Haşhaş ezmesini ayçiçek yağı ile karıştırın. Her bir bezeyi yağlanmış tezgahta elinizle açın. Üzerine bir parça yumuşatılmış tereyağı sürerek inceltin. Üzerine haşhaş ezmesi yayın ve rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında dolayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 30 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.