Tereyağının mis kokusu ve dereotunun ferah aromasıyla ağızda dağılan bu nefis poğaçalar, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Yumuşacık iç dokusu ve dışındaki hafif çıtırlığıyla dikkat çeken dereotlu kıyır kıyır poğaça tarifi, hem pratik hazırlanışıyla hem de uzun süre tazeliğini korumasıyla sofralarda fark yaratır. Kahvaltılardan davet sofralarına kadar her ana uyum sağlayan dereotlu kıyır kıyır poğaça tarifi, ev yapımı hamur işlerinin en özel örneklerinden biri olarak klasikleşmeye aday bir lezzet sunar. Peki; dereotlu kıyır kıyır poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon dereotlu kıyır kıyır poğaça 200 kaloridir.
Hamur için:
İç harcı için:
Üzeri için:
İç Harç Alternatifleri
Hamurda Farklı Dokunuşlar
Aroma ve Lezzet Katkıları
Sunum ve Saklama Önerileri
Fazilet Çınar öncü YORUM 25 Ekim 2025, 23:00
Beğen (16)
Yanıtla
Songül Karataş YORUM 03 Kasım 2025, 05:27
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.