ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ CEVİZLİ LOKMA

Cevizli lokma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli lokma tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 ekmek hamuru
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 50 gr tereyağı
  • Çörekotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Cevizli lokma Nasıl Yapılır

Ekmek hamurunu süt, tereyağı ve unla birlikte iyice kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine örtü örtüp yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın. Ceviz içini mutfak robotundan geçirip yenibahar ve zeytinyağıyla karıştırın.

Mayalanan hamuru mutfak tezgahında merdane yardımıyla kare şeklinde açın. Cevizli karışımı hamurun her yerine yayın ve rulo şeklinde sarın.

Ruloyu bıçakla 4 parça halinde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.