ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ CEVİZLİ LOKMA

Cevizli Lokma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Lokma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 ekmek hamuru
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 50 gr tereyağı
  • Çörekotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Cevizli Lokma Nasıl Yapılır?

  • Ekmek hamurunu süt, tereyağı ve unla birlikte iyice kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Üzerine örtü örtüp yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın. Ceviz içini mutfak robotundan geçirip yenibahar ve zeytinyağıyla karıştırın.
  • Mayalanan hamuru mutfak tezgahında merdane yardımıyla kare şeklinde açın. Cevizli karışımı hamurun her yerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu bıçakla 4 parça halinde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!