ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ ÇAMLICA SİMİDİ

Çamlıca simidi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çamlıca simidi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Su
  • Tuz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Çamlıca simidi Nasıl Yapılır

Unu yoğurma kabına eleyin. Maya, süt ve şekeri bir kasede eritip una ilave edin. 10 dakika bekletin. Zeytinyağı, mahlep, tuz ve yavaşça suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ilık bir yerde 1 saat mayalanması için bekletin. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak her parçadan 15 cm’lik şeritler elde edin. İki şeridi uçlarından tutarak ters yönlere doğru bükün ve birleştirin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin ve mayalanması için bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.