ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ ÇAMLICA SİMİDİ

Çamlıca Simidi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çamlıca Simidi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Su
  • Tuz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Çamlıca Simidi Nasıl Yapılır?

Unu yoğurma kabına eleyin. Maya, süt ve şekeri bir kasede eritip una ilave edin. 10 dakika bekletin. Zeytinyağı, mahlep, tuz ve yavaşça suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ilık bir yerde 1 saat mayalanması için bekletin. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak her parçadan 15 cm’lik şeritler elde edin. İki şeridi uçlarından tutarak ters yönlere doğru bükün ve birleştirin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin ve mayalanması için bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!