ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ AYRANLI PRATİK POĞAÇA

Ayranlı pratik poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayranlı pratik poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı koyu kıvamlı ayran
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 200 gr beyaz peynir
  • 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kahve fincanı ayçekirdeği içi

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Kırmızı pul biber

Ayranlı pratik poğaça Nasıl Yapılır

Özel tatlar ve keyifli sohbetlerle renklenen bir çay sofrasına kim hayır diyebilir? Tereyağını tavada eritip ılıtın.Yumurtanın akını sarısından ayırın. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Beyaz peyniri ufalayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp karbonatı ilave edin. Üzerine limon suyunu (karbonatın acılığını gidermesi için) ekleyin. Tereyağı, ayran, yumurtanın akı, tuz, kırmız pul biber, kekik, beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz, dereotu ve ayçekirdeği içini karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları elinizde yuvarlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Poğaça hamurlarını aralıklı olarak tepsiye dizin. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, kırmızı pul biber serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp ılık servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:04:57

gerçekten güzel oluyor tavsiye ederim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.