ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ AYRANLI PRATİK POĞAÇA

Ayranlı Pratik Poğaça

Özel tatlar ve keyifli sohbetlerle renklenen bir çay sofrasına kim hayır diyebilir? 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ayranlı Pratik Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı koyu kıvamlı ayran
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 200 gr beyaz peynir
  • 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kahve fincanı ayçekirdeği içi

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Kırmızı pul biber

Ayranlı Pratik Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tavada eritip ılıtın.Yumurtanın akını sarısından ayırın. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Beyaz peyniri ufalayın.
  • Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp karbonatı ilave edin. Üzerine limon suyunu (karbonatın acılığını gidermesi için) ekleyin.
  • Tereyağı, ayran, yumurtanın akı, tuz, kırmız pul biber, kekik, beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz, dereotu ve ay çekirdeği içini karıştırın.
  • Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları elinizde yuvarlayın.
  • Fırın tepsisini yağlayın. Poğaça hamurlarını aralıklı olarak tepsiye dizin. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, kırmızı pul biber serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp ılık servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:04

gerçekten güzel oluyor tavsiye ederim


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!